Skip to main content

Stilte

De winter is een jaargetijde van verstilling. De bomen zijn kaal en hebben al hun bladeren losgelaten om hun energie te besparen. De dieren laten zich wat minder vaak zien en sommigen doen zelfs een winterslaap.

“Er is een stem die geen woorden gebruikt luister maar”.

Stilte

Verlang jij wel eens naar rust in je hoofd en in je lijf? Kun je moeilijk stilte vinden in dit moderne en drukke leven?

Er is veel dat onze aandacht vraagt. We willen graag elk uur volplannen en elk moment nuttig besteden. We zouden het liefst alles uit de dag willen halen wat erin zit. Zelfs als we een pauze hebben dan kijken we vaak nog wat op social media staat. En dan denken we ook nog dat we tijd te kort komen op een dag. Vaak lijken we wel human-doings in plaats van human-beings.

Soms ontkom je er ook niet aan. Veel mensen werken momenteel thuis door Covid-19. Vaak is er dan ook nog een partner die thuiswerkt. Of zijn de kinderen thuis, doordat ze online lessen hebben in plaats van op school zijn. Dan is het ook erg moeilijk de stilte te vinden.

Winter

De winter is een jaargetijde van verstilling. De bomen zijn kaal en hebben al hun bladeren losgelaten om hun energie te besparen. De dieren laten zich wat minder vaak zien en sommigen doen zelfs een winterslaap. De winter is een jaargetijde om wat meer tot rust te komen, te vertragen, goed voor jezelf te zorgen te reflecteren en stilte te vinden in je drukke leven.

Wat doe jij om stilte te ervaren?

Om zelf stilte te ervaren ga ik de natuur in. Ik ben bevoorrecht dat ik op een plek woon waar ik makkelijk de natuur inloop en eindeloos kan gaan wandelen. Wandelen in stilte brengt me in dit moment en geeft me ruimte en rust in mijn hoofd.

Ademruimte

Een andere manier om stilte te ervaren is een ademruimte nemen. Een ademruimte is een makkelijke manier om de aandacht naar binnen te brengen, je te verbinden met jezelf, te reflecteren op bijvoorbeeld afgelopen jaar en nieuwe voornemens te maken voor 2021 of mooie intenties te zetten voor de komende tijd.

Stilte, we zoeken het allemaal, maar stilte ontdek je alleen in jezelf.

Wil je ook meer stilte en rust in je hoofd en lijf ervaren. Voor meer informatie neem contact met mij op, ik leer je graag de vaardigheid.