Skip to main content

Aandachtig leven

Aandachtig leven

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een training in aandacht. We leven vaak in ons hoofd en laten ons leiden door onze gedachten. We leven op de automatische piloot, zonder ons hier bewust van te zijn. Het grootste deel van onze gedachten gaan over wat nog moet komen of wat is geweest. We zijn ons nog amper bewust van het huidige moment, het hier en nu. Op deze manier gaat het leven in een snel tempo aan je voorbij en kun je lichamelijke en geestelijke klachten ontwikkelen.

Mindfulness betekent letterlijk ‘leven met volle aandacht’. Je laat alles los wat straks of morgen volgens jouw hoofd moet. Tijdens een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint je bewustzijn. Je wordt je bewust van wat je voelt, denkt, ervaart en ziet. Door je aandacht te trainen zie je meer mogelijkheden en word je niet meegesleept in je wat je voelt, ervaart of denkt. Je hebt daardoor meer ruimte om de juiste keuzes te maken.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar mindfulness leer je vooral door te doen. En dat doen we tijdens de training stap voor stap. Mindfulness helpt rust te vinden in onze hectische wereld.

Deze 8-weekse mindfulnesstraining volgt de protocollen van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). De training die je volgt bij Pure Mindzz is evidence based. Dat wil zeggen dat het effect van de training wetenschappelijk is aangetoond.