Intenties zetten

Een intentie is iets anders dan een voornemen, dat we vaak doen als er een nieuw jaar start, zoals bijvoorbeeld afvallen of stoppen met roken. Een intentie gaat niet om het behalen van een doel, maar om anders leven.

Mijn intentie voor vandaag is:

“Ik schrijf een blog om jou te laten weten hoe je een intentie kunt zetten en welk voordeel je daaruit haalt.”

Gebruik jij wel eens een intentie om je dag op te starten?

Als je in het woordenboek kijkt is een intentie: opzet, bedoeling.

Een intentie is iets anders dan een voornemen, dat we vaak doen als er een nieuw jaar start, zoals bijvoorbeeld afvallen of stoppen met roken. Een intentie gaat niet om het behalen van een doel, maar om anders leven.

Waarom een intentie zetten?

Vaak hebben we de neiging om uit te gaan van onze eigen tekortkomingen of de bekende beren op de weg te zien. Hoor je jezelf ook wel eens zeggen “dat kan ik toch niet” of “dit gaat toch nooit lukken” of “wie zit er nu te wachten op mij”? Realiseer je je op zo’n moment dat dit slechts een gedachte is en niet de waarheid.

Degene die welke intentie dan ook nastreeft gelooft in zichzelf en in zijn of haar kunnen. Dit kunnen intenties zijn zoals het winnen van een wedstrijd, of het vertrouwen hebben in iets, maar ook meer ontspanning creëren.

Een intentie is dus een bewust positieve gedachte, welke te maken heeft met jouw drijfveer, je waarden, focus en ook met je dromen.

Hoe zetten we een intentie?

Het is goed te weten als je een intentie opschrijft deze positief te formulieren. Vermijd woorden als “geen” of “niet”. De intentie gaat over jou en niet over een ander. Bijvoorbeeld: ik ga voor meer ontspanning zorgen of, vandaag kies ik ervoor om alles met plezier te doen of, deze week focus ik mij op leven vanuit dankbaarheid.

Zo zou je elke ochtend, week of maand een intentie voor jezelf kunnen opschrijven. Een intentie werkt het beste als je ze zet voor een korte termijn. Leg de intenties op een plek waar je ze regelmatig ziet. Op deze manier blijft de intentie fris en behoudt ze haar kracht.

Intenties kun je regelmatig gebruiken om bij jezelf te checken: leef ik nog zoals ik dat wil en volg ik mijn waarden?

Voordelen

Enkele voordelen van het zetten van een intentie:

  • Het helpt je je doelen te halen
  • Geeft je focus
  • Geeft richting aan je keuzes
  • Maakt je bewust van waarop je je wilt richten
  • Het is een mooie start te leven zoals jij dat wilt

Bij een 8-weekse mindfulnesstraining is de intentie ook belangrijk. Niet de bestemming staat centraal, maar de reis ernaartoe. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met me op.

Wat is jouw intentie van vandaag?

Intention is the starting point of every dream.

it is the creative power that fulfills all of our needs,

whether for money, relationships,
spiritual awakening or love.

Deepak Chopra

 

 

 

 

 


©2022 All rights reserved Pure Mindzz | Fotografie: Lizet Beek | Webdesign: Susan Brouwer