Skip to main content

Het nieuwe normaal

Het coronavirus heeft alles en iedereen stilgezet. Het openbare leven stond een lange tijd stil, kinderen gingen niet meer naar school. En dat heeft een grote impact gehad. En we merken nu nog steeds de gevolgen zeer duidelijk.

“Niets is zo bijzonder als het gewone”

Toon Hermans

Het coronavirus heeft alles en iedereen stilgezet. Het openbare leven stond een lange tijd stil, kinderen gingen niet meer naar school. En dat heeft een grote impact gehad. En we merken nu nog steeds de gevolgen zeer duidelijk. Dan heb ik het nog niet eens over de mensen die ziek of kwetsbaar zijn en de mensen die dicht naast hen staan.

Het nieuwe normaal

We moeten wennen aan het “nieuwe normaal”. Hiermee wordt bedoeld dat de coronamaatregelen er de komende tijd bij horen. En dit nieuwe normaal heeft ook zijn weerslag. Nieuwe coronamaatregelen als 1,5 meter afstand houden van elkaar. Drukte vermijden. Er is zelfs een nieuw woord voor: social distancing. Dit druist volledig in tegen de aard van de mens. Wij mensen zijn kuddedieren en van nature zijn we graag bij elkaar.

Betekenisvol

Misschien zouden we op een andere manier naar de coronamaatregelen kunnen kijken. Heb jij de afgelopen tijd ook stilgestaan bij wat nu echt belangrijk voor je is? Stilgestaan bij bij jouw prioriteiten en hoe je deze kunt invullen? Ik bedoel het niet in termen van “de wereld verbeteren”, maar betekenisvol zijn voor jezelf en voor anderen.

Bijvoorbeeld een glimlach op iemands gezicht toveren. Of een steun zijn voor de mensen die dichtbij je staan. Misschien vind je dit betekenisvol zijn wel in deze kleine dingen. Als je goed kijkt zijn deze kleine dingen eigenlijk hele grote dingen, die het zo waardevol maken voor jezelf en anderen. Mijn hart maakt altijd een sprongetje als ik merk dat ik iets betekenisvols voor een ander kan doen.

Zorg voor jezelf en voor anderen. Wees het lichtpuntje in de dag van iemand anders.

Vind je het lastig om op een andere manier naar het nieuwe normaal te kijken? Een mindfulnesstraining hier ook erg goed bij helpen. Voor vrijblijvende informatie of om je aan te melden, neem contact met me op.