Skip to main content

De kracht van bewegen

We bewegen ons lichaam de hele dag, maar hoe vaak staan we hier eigenlijk bij stil?
Meestal zijn we vooral druk in ons hoofd en denken na over wat er allemaal nog moet gebeuren of we zijn nog bezig met zaken die pas hebben

plaatsgevonden. We staan vaak niet stil bij hoe we de dingen doen. Hoe ons lichaam beweegt en welke sensaties het met zich meebrengt. We merken de signalen die ons lijf ons geeft vaak niet op. We leven in ons hoofd en ons functioneren gaat vooral automatisch. Kortom we zijn er niet echt bij met onze aandacht.

Beweeg en ervaar
Tijd om hier verandering in te brengen. Heb je toevallig even een paar minuten over vandaag? De 10 minuten waar je normaliter rustig in de stoel zit of op je telefoon de social media bekijkt, zou je 10 minuten kunnen uittrekken om even bewust te gaan bewegen. Je zou dan kunnen kiezen om yogaoefeningen te gaan doen of even te gaan hardlopen, maar je kunt ook bewegen, zonder dat het voelt als sporten. Je zou een korte wandeling kunnen gaan maken of even een rondje door de buurt fietsen of dansen op je favoriete muziek in je eigen woonkamer.
Bewust voelen wat jouw lichaam doet tijdens de bewegingen. Welke sensaties het met zich meebrengt. Hoe je lichaam voelt tijdens en na de beweging.

Ieder lichaam heeft beweging nodig en ja, ook dat van jou.
Mindful bewegen helpt je om je bewust te zijn van je lichaam, je emoties en helpt je in het moment aanwezig te zijn.
Wees niet te streng voor jezelf en respecteer de behoeften van je lichaam door op een vriendelijke en nieuwsgierige manier je grenzen te verkennen.
Een tip die ik je in het mindful bewegen zou willen meegeven is je adem te verkennen. De adem stokt meestal iets als je te ver bent gegaan.

Mindful bewegen helpt je:
• Meer bewust te worden van je lichaam en beter opmerken wat je lichaam je vertelt.
• Aandacht te hebben voor wat er is in jouw gedachten, emoties en gevoelens.
• Minder stress.
• Je leert je grenzen beter te voelen.
• Meer in het hier en nu zijn.
• Sterker en soepeler lichaam.
• Beter immuunsysteem.Ik nodig je uit elke dag even 10 minuten met volle aandacht te bewegen. Volg je hart en laat je inspireren.

Voor meer informatie over mindfulness neem vrijblijvend contact met me op.