Skip to main content

Aanvaarding en nieuwsgierigheid

Hoe voelt dat voor jou nu de corona maatregelen weer zijn aangescherpt? Krijg je hierdoor meer rust of juist meer zorgen en stress?Hoe ga jij met deze onzekerheid om?

Het leven ziet er sinds maart dit jaar in een keer heel anders uit. In mijn blog “het nieuwe normaal” kijk ik op een andere manier tegen de corona maatregelen aan. Stilstaan bij wat nu echt belangrijk voor je is. Waar word jij blij van? Door bijvoorbeeld een glimlach op iemands gezicht te toveren of iets betekenisvols voor iemand anders te doen?

In deze blog wil ik je eraan herinneren. Herinneren aan het zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen.

Maar hoe dan? Hoe kan ik nu het beste voor mezelf en voor anderen zorgen, terwijl alles op dit moment zo ontzettend onrustig en onzeker is?

Aanvaarding

In een ander inspirerend blog dat ik las werd geschreven, dat de allereerste stap aanvaarding is en daar ben ik het volledig mee eens.

Onderzoek eens of je kunt aanvaarden dat de corona maatregelen er zijn en dat het op dit moment zo is zoals het is. Hoe moeilijk je het ook vindt. Het aanvaarden betekent, dat je erkent dat het je zwaar raakt in welk opzicht dan ook. Ieder moment dat jij je hierover druk maakt, verdrietig wordt, geïrriteerd raakt of doet alsof het jou niets doet, betekent het dat je niet aanvaard wat er in dit moment is. En dat ga je voelen! En dat is maar goed ook, want je wordt hierdoor wakker geschud. Je merkt op dat er iets is in je leven is waar je weerstand bij hebt. Luister daarnaar. En nee, misschien lukt het je niet ieder moment te aanvaarden wat er is en dat is helemaal niet erg. Toch is het goed om je gevoelens, af en toe, al is het maar een beetje, toe te laten en zo verder te bewegen richting de aanvaarding.

Nieuwsgierigheid

Misschien zou je nieuwsgierig kunnen zijn naar het hoe te zorgen voor jezelf en voor anderen. Met een nieuwe open blik, alsof je voor de eerste keer ervaart wat er op dit moment is. Ik zeg altijd door de ogen van een kind. Jezelf afvragen of de dingen waar je je tegen verzet standhouden of dat je het kunt veranderen wanneer je ze aanvaard. Laat je meevoeren met de stroom in plaats van tegen de rivier in te peddelen. Hierdoor komen vaak goede inzichten of een andere kijk op dingen. Dat maakt het allemaal lichter.

Zou jij weer aan het roer van je leven willen staan en weer zelf willen sturen? Geef je op voor een 8-weekse mindfulness training. Voor meer vrijblijvende informatie zoek contact met me op.